vrijdag 27 maart 2009

Bestudeer deze tips om de beste lening of hypotheek af te sluiten

Eén van de sleutels bij een hypotheek of lening afsluiten is de juiste keuze maken. Je moet het juiste rentepercentage, de juiste geldverstrekker en de beste leningvorm moeten kiezen. Bedenk vooraf goed wat je nou eigenlijk wilt, want elk voordeel heb z'n nadeel.


Om te beginnen moet je in kaart brengen waarvoor je leent. Ben je bijvoorbeeld van plan om binnen 5 jaar alweer te verhuizen, dan moet je jouw hypotheekrente hier op afstemmen. Als je wilt verbouwen heb je daarvoor een andere lening vorm nodig als dat je een auto gaat kopen. Wat je in de toekomst wilt moet je lening van nu bepalen.


Een adviseur inschakelen kan een goede stap zijn als je nog niet zoveel ervaring hebt met geld lenen. Het is altijd verstandig om bij een hypotheek afsluiten een hypotheekadviseur in te schakelen. Op die manier krijg je de meeste informatie over leningvormen en kun je de best mogelijke keuze maken.


Bekijk altijd de kleine lettertjes als je lening offertes of hypotheek offertes gaat vergelijken. Zaken als de looptijd van een hypotheek of lening kunnen de rente flink beïnvloeden. Vaak worden er ook boetes geheven al je probeert een lening of hypotheek vervroegd af te lossen. Zorg dus dat je niet teveel haast hebt als je jouw offerte gaat doorlezen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten