vrijdag 23 oktober 2009

Fatsoenlijke Lening Zonder BKR Toetsing

Als je naar de televisie kijkt of de krant leest zul je merken dat er van alles wordt ondernomen om het geld lenen zonder BKR toetsing te verminderen. Politieke partijen vallen in rustige tijden vaak over elkaar heen om een vermanende vinger op te steken richting geldverstrekkers. Dit gaat voorral om de financiƫle verstrekkers die hier hun specialisme hier in gemaakt hebben. Er wordt al snel gezegd dat de rentetarieven te hoog zijn, dat er onverantwoorde boetes zijn en dat mensen tegen zichzelf in bescherming genomen moeten worden. Op internet is geld lenen zonder BKR toetsing een veel opgezocht onderwerp en is dan ook makkelijk om als specialist de tovenaar te spelen. Er is gewoon heel veel behoefte naar dit soort leningen, dus is het heel moeilijk om deze markt in te dammen.

Zolang de drang naar dit soort financieringen blijft bestaan zal deze markt blijven bestaan. Dus met andere woorden zal het heel moeilijk worden om dit soort ondernemingen in te dammen omdat ze altijd creatief zullen zijn in nieuwe manier te zoeken om dit soort lening geld te kunnen verdienen. Het heeft geen zin om geld lenen zonder bkr toetsing te veroordelen. Als je de mensen wilt helpen dan is de enigste manier om hun duidelijk te maken dat dit geen goede oplossing is op langer termijn. Als je ze dwingt om ervan af te zien, dan zullen uiteindelijk toch met een oplossingen komen het toch te regelen. Indien ze de minilening zoude verbieden dan vinden die mensen de oplossing bij particuliere geldverstrekkers. Als die gereguleerd worden gaan ze bezittingen verpanden bij een pandjeshuis. Als dat verboden wordt komt er wel weer iets anders.

Het is geen goed idee om het aantal BKR lening dwang matig te verminderen, maar wel een beperkte mate de vinger in de pap te houden. Het is een goedplan om woekerrentes te verbieden als de regering maar niet gaat bemoeien hoeveel de rente tarieven moeten zijn.

De situatie bij leningen met BKR notering is anders als de situatie waarbij een lening wordt verstrekt aan iemand die nog nooit betalingsproblemen heeft gehad. Door een verscheidenheid aan situaties kan een overheid zich het beste niet mee bemoeien omdat dit niet hun specialisme is.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten