donderdag 1 oktober 2009

Wat je moet kunnen overleggen bij offerte voor een hypotheek

De persoonlijke gegevens die aangeleverd dienen te worden, alvorens een hypotheek offerte te verkrijgen, zullen dan samen met een kopie van een geldig identificatiebewijs ingezonden dienen te worden.De kopie van het identiteitsbewijs die opgestuurd wordt, moet voorzien zijn van een handtekening, een datum en een bijschrift.Wanneer je een hypotheekofferte wenst te ontvangen, is dergelijke identificering vast onderdeel van de procedure, zodat je als consument beschermd wordt tegen fraude en de gevallen van fraude ook zo laag mogelijk gehouden worden.

Indien je vlak voor het aanvragen van een hypotheekofferte een verhuizing achter de rug hebt, is het verstandig ook je vorig adres bij de aanvraag mee te vermelden.Heb je een baan, dan wil een hypotheekverstrekker ook deze gegevens terugzien in de aanvraag voor de offerte. Van je werkgever behoor je een verklaring te ontvangen die moet voldoen aan de normen of instructies van de bank of hypotheekverstrekker, zodat je deze aan de offerteaanbieder kunt geven.

In gevallen dat er sprake is van een dienstverband voor onbepaalde tijd, is een intentieverklaring van de werkgever niet altijd nodig.De hypotheek in kwestie en de daarmee verbonden rente volgens de acceptatievoorwaarden kan be�nvloed worden door de intentieverklaring.

Offertes voor hypotheken met intentieverklaringen

Het is van belang bij een adviseur na te gaan wat er met de hypotheekofferte gebeurt als er een intentieverklaring bij komt kijken. Je kunt overigens nog wel een hypotheekofferte krijgen, ook als je baas geen intentieverklaring wil afgeven. Wanneer er een situatie is waarin sprake is van een contract voor bepaalde tijd en de hypotheekafnemer geen intentieverklaring kan overleggen bij de verklaring van zijn of haar werkgever, wordt er gekeken naar het inkomen van de voorgaande drie jaar.

Zelfs NHG bij de lening is in dergelijke hypotheekoffertes nog een optie. Een ander belangrijk onderdeel van de af te geven werkgeversverklaring is de hoogte van je inkomen.Voor het verkrijgen van een offerte zal een geldverstrekker het inkomen gaan toetsen om te bekijken of dat voldoende is om de gevraagde hypotheek te offreren.

De controle van je salaris zal bij het opstellen van de offerte van invloed zijn op hoeveel je maximaal aan hypotheek kunt krijgen.Naast genoemde zaken bestaat een werkgeversverklaring nog uit een gedeelte waarin jouw baas moet aangeven of je een lening bij hem bent aangegaan. Wanneer er inderdaad sprake is van een werkgever als leningverstrekker, moet ingevuld worden hoe lang de lening loopt, wat de kosten ervan zijn en natuurlijk hoe hoog het bedrag is.

Of deze leenlasten voldoen aan de inkomenseisen moet dan blijken en anders kan het zijn dat de hoofdsom van de hypotheek aangepast dient te worden.

Meer weten over hypotheekoffertes, lees er meer over op de link in dit artikel

Geen opmerkingen:

Een reactie posten