woensdag 21 oktober 2009

Uitrekenen hypotheek

Als je aangeeft een hypotheek te willen uitrekenen ben je onduidelijk, omdat dit een erg algemene aanduiding is waarvan niemand hoeft te begrijpen wat je bedoeling nu juist is. Je zult je eerst moeten gaan afvragen wat je van een hypotheek zou willen uitrekenen. Er zijn meerdere mogelijkheden om de maandelijkse lasten voor een hypotheek te kunnen uitrekenen. Ook zijn er verschillende manieren om de maximale hypotheek te laten uitrekenen.

Door enkel kenbaar te maken een hypotheek te willen uitrekenen ben je niet duidelijk, je doet er goed aan de juiste definitie hierbij aan te geven. Als jij die vraag gaat stellen dan dien je duidelijk aan te geven wat je van een hypotheek zou willen laten uitrekenen. Gaat het alleen om het uitrekenen van de te betalen maandrente of gaat het om het uitrekenen van de totale maandlasten van een hypotheek.

ook zul je met een aantal zaken van doen gaan krijgen zodra je de lasten van een hypotheek gaat laten uitrekenen. Uitgaande van de uit te rekenen hypotheek lasten per maand zul je eerst de hoofdsom van de hypotheek moeten weten. Bij het uitrekenen van de hypotheek zal de rente een grote post zijn en dien je deze dan ook exact te laten uitrekenen. Als je weet welk rentepercentage geldig is voor je hypotheek dan kun je de maandelijkse lasten uitrekenen. Bij het maandelijks te betalen rentebedrag zul je de af te lossen bedragen dienen op te tellen, je bent dan op weg naar het totaal bedrag. Hier bovenop kun je mogelijk te maken krijgen met verplichte verzekeringspremies die met een hypotheek verbonden dienen te worden, welke je vooraf moet laten uitrekenen. Van de ontvangen bedragen dien je een optelsom te maken en dan heb je de bruto maandlasten om je hypotheek uitrekenen mogelijk te maken. Bij de belastingadviseur naar het fiscaal voordeel vragen, van het eerder uitgerekende bedrag aftrekken, dan heb je dus kunnen uitrekenen wat je netto aan je hypotheek moet gaan betalen.

Er zijn ook mogelijkheden om de hoogte van een maximale hypotheek te laten uitrekenen. Voor het uitrekenen van jouw maximale hypotheek mogelijkheden doe je er verstandig aan je bij een hypotheek adviseur daarin bij te laten staan.

Op het moment dat je wilt verdiepen in hypotheek berekening, lees er meer over op de link in dit artikel

Geen opmerkingen:

Een reactie posten