dinsdag 6 oktober 2009

Tweede hypotheek

Voor het doen van aankopen met hoge kosten is een tweede hypotheek een hele goede optie .Er is geen vastgesteld doel voor het geld van een tweede hypotheek. Kosten aan de eigen woning en consumptieve aankopen kunnen beide gefinancierd worden door dit extra geld. Het is ook een optie om de overblijvende opnameruimte van een hypotheek die afgesloten is als overbruggingskrediet later nog eens te besteden.

Het kan verstandig zijn om voor jezelf de vraag te stellen van hoeveel hypotheek kan ik krijgen?In geval van een notering bij het BKR wordt door middel van een toets gekeken of deze negatief is of niet. Een rentevergelijking van diverse aanbieders is ook een pr� als je een tweede hypotheek wilt nemen.

Door de rente voor tweede hypotheken goed met elkaar te vergelijken is in de resultaten de mogelijke besparing op de maandlasten duidelijk te zien.De uiteindelijke hypotheeklasten, voor een lening die met een tweede hypotheek is afgesloten, zullen tevens bepalend zijn voor hoeveel hypotheek je maximaal zou kunnen krijgen.Wanneer er geleend wordt door het afsluiten van een extra hypotheek, is het de vraag of deze al dan niet aflossingsvrij gehouden moet worden.

Door een tweede hypotheek aflossingsvrij af te sluiten zal dit enkel naar een weloverwogen besluit gedaan moeten worden.Hou rekening met het feit dat de rente van een aflossingsvrije hypotheek doorloopt, ook al zijn de consumptieve goederen waarvoor je deze hypotheek hebt afgesloten al afgeschreven. Ook dit moet je meenemen als je een extra hypotheekberekening gaat maken.Ga je de rentes voor een tweede hypotheek naast elkaar leggen, ga dan ook eens na of een WOZ krediet misschien een optie voor je is.

Een tweede hypotheek in de vorm van een WOZ krediet zal in de regel niet afgesloten kunnen worden indien er sprake is van een negatieve BKR vermelding.

Consumptieve goederen met tweede hypotheek

In veel gevallen sluit men een persoonlijke lening af om een grote aanschaf, zoals een auto of boot, te doen.Voor een tweede hypotheek wordt meestal niet gekozen als de consumptieve uitgave duurder is. Vaak wordt er bij de duurdere consumptieproducten ook een goedkope lening aangeboden.

Omdat de aanbieder de prijs van een lening tegelijk weergeeft met de prijs van zijn product, ga je er vaak aan voorbij dat een extra hypotheek ook een optie is als je het product wilt financiering. Als er een tweede hypotheek gebruikt wordt voor de betaling van een hoger geprijsd product, kan de leverancier om korting gevraagd worden bij cash betaling.Het verschil tussen een financiering met lening of met een extra hypotheek is ook dat je bij de laatste verder niets te maken hebt met de leverancier van het product.

Als je een tweede hypotheek kiest als financiering van consumptieve goederen is de rente van deze lening niet fiscaal aftrekbaar.Het is niet eenvoudig precies aan te geven waarom een tweede hypotheek ideaal is om een uitgave te betalen.Per situatie moet grondig gekeken worden of een extra hypotheek passend is en hierbij kan een adviseur ingeschakeld worden. Voor een bank zal het niet veel uitmaken waaraan je het geld dat je met een tweede hypotheek hebt geleend gaat uitgeven.

Andere aspecten zijn belangrijk voor de bank of andere verstrekker van de tweede hypotheek.Voordat je een tweede hypotheek gaat aanvragen zullen de inkomsten, uitgaven en de waarde van je woning bekend moeten zijn.Uiteraard is de waarde van je eigen woning van groot belang voor een tweede hypotheek, een tweede hypotheek is dan ook een lening welke afgesloten gaat worden met jouw eigen huis als onderpand.

Je kunt geen extra hypotheek aangaan als je geen koophuis hebt. Echter, het kan voorkomen dat een tweede hypotheek aangegaan kan worden op basis van bijvoorbeeld een woonboot of een vakantiehuisje.Een tweede hypotheek kun je alleen afsluiten op basis van onroerende goederen en dus als lening daarvoor, en dus niet voor een roerend goed, zoals een auto, boot of tourcaravan, hoe hoog de prijs daarvan ook is. Je eigen huis moet wel overwaarde hebben als je een tweede hypotheekaanvraag gaat doen en deze overwaarde moet terug te vinden zijn in een taxatierapport.

Meer weten over 2de hypotheek, lees er meer over op de link in dit artikel

Geen opmerkingen:

Een reactie posten