donderdag 4 juni 2009

Hypotheek met BKR

Indien je in de afgelopen jaren je financiƫle verplichtingen om welke reden dan ook niet goed hebt kunnen nakomen en je een registratie hebt opgelopen bij het BKR, is de kans groot dat het een moeilijke zaak is om voor een hypotheek in aanmerking te komen.

Het is niet onmogelijk om bij bepaalde instanties een hypotheek af te sluiten, in tegenstelling tot de gewone bank waar je hiervoor niet terecht kunt. Momenteel kun je met een lopende BKR melding wel een hypotheek lening verkrijgen bij verschillende daarin gespecialiseerde geldverstrekkers. De naam die men hiervoor gebruikt is meestal de BKR hypotheek lening .Een zoektocht naar geldverstrekkers welke minder- of geen problemen hebben met een vermelding in het BKR zal zeker heel erg belangrijk zijn.

Alvorens je aan het werk gaat, onderzoek dan eerst hoe jouw BKR registratie er uit ziet . Een BKR vermelding over je lopende leningen en juist nagekomen maandtermijnen staat je in zijn geheel niet in de weg als je om een hypotheek gaat vragen. Ook kan het zijn dat een instelling is vergeten een afgelopen lening bij het BKR door te laten halen. In dat geval dien je de betreffende instantie een correctie melding aan het BKR te laten doen. Na correctie van jouw gegevens in het BKR kan je meestal weer bij een reguliere instelling een hypotheek aanvragen.

Een BKR hypotheek is in het leven geroepen omdat mensen met achterstanden op verschillende leningen of creditcards of verzendhuis kredieten elders geen leningen meer konden krijgen.

Achterstanden behoeven niet van zelfsprekend opzettelijk door jou veroorzaakt te zijn. Het kan zijn dat je verhuizing niet juist is verwerkt en de post niet is aangekomen. Het kan zijn dat je problemen hebt gekregen met het voldoen van je lasten omdat je naar parttime werk bent gegaan. Ook bij wijziging van werkgever en latere ontvangst van nieuw salaris kan een reden zijn waardoor je niet tijdig je betalingsverplichtingen hebt kunnen nakomen.Het overlijden van een partner of een andere dierbare of een echtscheiding komt ook regelmatig voor als oorzaak van oplopende achterstanden in betalingen.

Een hypotheek met een BKR codering kun je met een goed resultaat aanvragen als je in ieder geval een duidelijke en correcte verklaring bij je aanvraag kunt meegeven. Het zal bij het ontbreken van een aanvaardbare verklaring over het ontstaan van betalingsachterstanden of bewuste wanbetalingen ook onmogelijk zijn een BRG hypotheek te verkrijgen .
Zorg dat je duidelijk een verklaring kunt overleggen, met de benodigde bewijsstukken, zodat je een grote kans hebt tot toekenning van een hypotheek met BKR.


Wil je meer weten over een hypotheek zonder bkr, kijk dan op Mijnadviseur.nl voor meer info.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten