maandag 1 juni 2009

Leen goed met spoed

Als je gaat lenen wil je natuurlijk de goedkoopste lening nemen. Vanzelfsprekend is dat ieders wens. En waarom? Bijna niemand weet tegenwoordig hoe een lening in elkaar zit en hoe de leningen van elkaar verschillen. Dat is dan ook de reden dat elke aanbieder de nadruk legt op laagste rente.

Toch zou de beslissing voor een lening echt niet alleen om een lage rente moeten draaien. Er zijn veel meer factoren waar je rekening mee moet houden. Als je de goedkoopste lening wilt moet die ook op lange termijn goedkoop zijn. De looptijd is tenslotte heel wat langer dan die eerste periode met een laag tarief. Want veel zogenaamd goedkope leningen zijn eigenlijk niet goedkoop. Soms zie je advertenties met rentetarieven die belachelijk kort gelden. De rente wordt na die periode variabel en schiet dan pijlsnel omhoog.

De seconde dat de rentetarieven niet meer vast zijn gaan je maandlasten ook omhoog. En wat er dus altijd gebeurt; de goedkoopste lening blijkt dan plotseling toch niet de goedkoopste lening te zijn. Als je hiermee verder gaat is het dus belangrijk om je ook te laten adviseren over je leningtarieven op langere termijn. Wat ze dan laten zien is het rendement van hun variabele rente over een paar maanden gemeten. Vanzelfsprekend is hun rentevoorstel dan erg gunstig. Ondanks het feit dat het toch niet helemaal voordelig was.

Soms ben je beter af door je rente langere tijd vast te hebben. Wat je nodig hebt is een deadline. Een punt waarop je weet dat je klaar bent en hebt afbetaald. Dan weet je echt zeker dat het niet alleen een goedkope lening lijkt. Het is dan ook de goedkoopste lening!

Wil je meer zekerheid, dan betaal je natuurlijk ook meer rente. Maar hoe minder zekerheid je neemt, hoe groter de kans dat er ook iets mis gaat. Hou je in bij het gokken op rente en rentevast tijden. Kies voor de zekerheid van een goedkope lening, maar val niet voor de verleiding van de goedkoopste lening met een tijdelijk lage maandlast.

Wil je meer weten over hoe je een lening afsluit met spoed, kijk dan voor meer info over met spoed geld lenen op Internet.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten