donderdag 18 juni 2009

Koop sneller een huis met een overbruggingskrediet

Je gaat een nieuwe woning kopen en je oude woning is nog niet verkocht. Naast de vreugde die je aan je nieuwe woning wil gaan beleven zal ook het financiƫle plaatje moeten kloppen. Misschien zul je moeten denken aan het afsluiten van een overbruggingskrediet. In de regel zul je een goede overweging dienen te maken of een overbruggingskrediet de voor jou het meest op zijn plaats is. Je zult dus goed moeten opletten om de juiste krediet keuze te maken. Dan ga je nadenken over waar en bij wie je een overbruggingskrediet kunt gaan afsluiten. Ook van belang is op welke voorwaarden dit soort krediet afgesloten moet gaan worden. Je ze zult minder vaak bij vrienden en kennissen horen praten over een overbruggingskrediet, misschien schamen de mensen zich daarvoor.

Voordat je een nieuwe woning gaat kopen zul je moeten kijken of je huidige woning een overwaarde heeft. Indien je geen flinke overwaarde hebt dan zal een overbruggingkrediet vergeten kunnen worden. Je kunt pas doorgaan als je de juiste hoogte van de overwaarde hebt vernomen. Zorg in eerste instantie dat de juiste waarde van jouw bestaande woning bepaald is. Laat dat door een deskundig en onafhankelijk iemand doen. Let op dat de schatting van je huis niet te hoog gaat uitvallen en voorkom daarmee eventuele problemen in de toekomst. Na het vaststellen van de waarde zul je het saldo van je hypotheek daarop in mindering moeten brengen om te bekijken welk bedrag dan gaat overblijven. Het overblijvende bedrag is dan de overwaarde.

Daar je nu op de hoogte bent van de overwaarde is het moment aangebroken dat bekeken kan worden hoeveel je aan hypotheek kunt krijgen. Indien je de met jouw inkomsten te verkrijgen hypotheek doet optellen bij de overwaarde dan heb je een globale indruk van wat het maximaal te besteden bedrag aan de nieuwe woning is. Hou wel rekening met de fiscale aspecten en de te betalen kosten. Voor een overbruggingskrediet zullen ook diverse kosten in rekening gebracht gaan worden. In het overbruggingskrediet zal voldoende ruimte aanwezig moeten zijn om een aantal dubbele lasten te kunnen voldoen.

Dan is het moment gekomen om te gaan bekijken bij welke instelling je eventueel een nieuwe hypotheeklening wil sluiten. Het is dan verstandig om bij de aanvraag van een hypotheekofferte meteen een aanbieding voor een overbruggingskrediet aan te vragen. Iedere bank heeft zo haar eigen methode om een overbruggingskrediet te verstrekken. Daardoor kan er een groot verschil ontstaan die van invloed kunnen zijn op de verder te bewandelen weg. Je dient er terdege rekening mee te houden dat het door jou nodige overbruggingskrediet bij de ene instelling is te krijgen en bij een ander juist weer niet is te krijgen.

Daar het afsluiten van een overbruggingskrediet in de regel niet makkelijk is dien je een goed advies in te winnen. Indien bij alle overwegingen de meest verstandige beslissingen hebt genomen behoef je geen slapeloze nachten te vrezen en kun je met een gerust hart een nieuw huis kopen voordat je bestaand huis is verkocht.

Als je meer over wilt weten over een overbruggingskrediet dan kun je het beste wat inlezen op Internet. Kijk op een paar informatieve sites en ook op sites van aanbieders van hypotheken, dan krijg je een volledig beeld.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten