vrijdag 19 juni 2009

Voor een nieuw huis een berekening voor maximale hypotheek maken

Je kunt op enig moment het plan hebben voor aankopen van een woning. Je wilt het eerst op je eigen gaan wonen of er is gezinsuitbreiding in de planning. Er zal niet genoeg geld op de bank staan waardoor een berekening voor een hypotheek gemaakt moet gaan worden. Hetzelfde zou kunnen spelen als je van woning wil gaan veranderen en op zoek gaat naar een andere woning.

Al snel zal de vraag bij je opkomen wat voor een hypotheek berekening je wilt gaan maken. Je woont nu wel in een piepklein landje doch je zult een groter bedrag nodig hebben dan je kunt krijgen met een microfinanciering. Tegenwoordig zijn grotere bedragen nodig voor de aanschaf van een eigen huis waardoor het laten maken van een berekening voor een hypotheek zeker geen overbodige luxe meer is.

Maak een opsomming van alles wat je nodig denk te hebben om de berekening van een hypotheek zo nauwkeurig als mogelijk te maken . Je zult aan het begin een duidelijke opzet moeten maken over de hoogte van de benodigde som geld. Nu moet je een berekening laten maken hoeveel hypotheek met jouw inkomen mogelijk is. Daarna zul je een berekening moeten maken voor de te betalen afsluitkosten voor deze hypotheek. Erz al dan tevens een berekening gemaakt dienen te worden voor de maandelijks terugkerende last voor de af te sluiten hypotheek.

Om te beginnen zul je in ieder geval een begin moeten maken met de aankoopsom van de woning. Mocht de woning nog aanpassingen nodig hebben dan dient het daarvoor nodig bedrag erbij opgeteld te worden. Je zult vooraf duidelijkheid moeten vragen met betrekking tot de te betalen overdrachtsbelasting, het notaristarief en de te betalen courtage aan de aankoopmakelaar.

Ga over jouw jaarsalaris, samen met het salaris van je partner, een berekening maken van een zou compleet mogelijk af te sluiten hypotheek. Zorg dat je op de hoogte bent van alle mogelijke kosten met betrekking tot afsluiten van een hypotheek, te denken aan bankprovisie, taxateur, notaris en zo verder, dan kun je de kosten berekening voor je hypotheek afronden.

Op het moment dat je een berekening voor de hoofdsom van je hypotheek hebt kun je aan de slag met het laten berekenen van de maandelijks terugkerende lasten. Je zult dan zorg moeten dragen een berekening te laten maken voor een hypotheek die voor jou betaalbaar is.



Je maximale hypotheek berekenen is ingewikkelder dan gewoon een formule intikken of een formuliertje invullen op Internet. Lees er meer over op informatie sites die over hypotheken gaan.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten