woensdag 3 juni 2009

Hypotheek Uitrekenen

Via diverse hypotheek calculators is het mogelijk om, meer- of minder nauwkeurig een maximale hypotheek uit te rekenen. Zo kan met uitkomsten van de calculering bezien worden of aanschaf van het huis van je dromen mogelijk is. Naast de maximaal mogelijke hypotheek uit te rekenen zijn ook nog andere berekeningen die van belang zijn voor het afsluiten van je hypotheek.

Niet alleen een maximaal haalbare hypotheek is kun je uitrekenen maar ook de daaraan verbonden de betalen maandelijks te betalen rente en kosten. Daarnaast zul je ook een berekening dienen te maken van de bijkomende kosten voor verzekeringen en overige vaste lasten. Te denken valt aan, om er een paar te noemen, gemeentelijke belastingen, waterschapsheffingen en niet te vergeten kosten voor onderhoud van je woning. Reken uit wat het voordeel is op je hypotheek dat je van de belastingdienst kunt krijgen over de betaalde hypotheekrente. Het scheelt nogal in je maandlast, al dan niet geld van de fiscus terug te ontvangen.

Je kunt op veel verschillende plaatsen terecht bij adviseurs in financiƫle diensten die jou graag zullen bijstaan en samen met jou een maximaal te behalen hypotheek uitrekenen. Bij een goede keuze van een onafhankelijk en/of deskundig adviseur zul je daar een heel eind mee wegkomen. Voor het laten berekenen van je hypotheek kun je ook vaak terecht bij adviseurs in fiscaliteiten om een duidelijke berekening te laten maken voor de fiscale voordelen welke je kunt halen op je afgesloten hypotheek.

Als je met alle berekeningen, offertes en mondelinge adviezen toch nog niet eruit komt en geen keuze kunt maken, kun je nog naar diverse consumenten organisaties gaan.

Een hypotheek berekenen is vaak een service van, ondermeer, Consumentenbond of NIBUD welke instellingen hun leden hier extra service in geven. Vaak zal het er toch op neer komen dat je niet zonder hulp van een deskundig persoon tot een juiste keuze kunt komen.

Schroom dus niet een deskundig adviseur in te schakelen om je bij te staan om de hoogte van je hypotheeksom/lasten uit te rekenen. Het is toch wel een moeilijke zaak om een hypotheek goed uit te rekenen en is het een zaak dus zeker geen geld te gaan besparen op een gedegen adviseur. Er dient rekening mee te worden gehouden dat een hypotheek last jaren doorlopen. Je kunt je jaren blijven ergeren door niet de juiste keuze te maken bij het afsluiten van je hypotheek.

Wil je meer weten over de beste manier om je hypotheek uit te rekenen, lees dan dit artikel over uitrekenen van een hypotheek op Mijnadviseur.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten