dinsdag 23 juni 2009

Maandlasten en rentes voor je hypotheek

Meerdere onderdelen dienen meegenomen te worden om de maandlasten van een hypotheek te kunnen berekenen. Je dient behalve de financieringsrente tevens periodiek af te lossen aan de afgesloten hypotheek. Afhankelijk van het soort hypotheek of de rentevaste periode kan er een aanzienlijk verschil zijn in de hoogte van de rente. Aflossingen kun je op meerdere manieren regelen. Tevens zijn er in de regel ook nogal wat verschillende verplichtingen om verzekeringspremies te voldoen.

De te betalen rente is onder andere afhankelijk van de termijn waarvoor de rente is vast gezet. Er zal tevens een verschil aan te betalen rentepercentage zijn bij het geven van meer zekerheden of meerwaarde. Je kunt periodiek aflossen via annuïteiten of lineaire systemen. Het is tevens denkbaar dat je voor een berekening van de hypotheek maandlasten uitgaat van aflossen met een verzekering of belegging. Daarnaast zijn er nog vele soorten van aflossingen zoals een spaarhypotheek of een beleggingshypotheek. Hier is niet de meest juiste plek om de vele verschillende soorten aflossingen door te nemen. Er is dus te kiezen uit een ruim scala uit hetgeen mogelijk van invloed kan zijn op de te betalen maandlasten voor je hypotheek.

Naast de verzekeringen voor een zogenaamde spaarhypotheek krijg je meestal te maken met een overlijdensrisicoverzekering. Een overlijdensrisicoverzekering kan zowel op een als op twee levens gesloten worden. Er kunnen vanzelfsprekend verschillende premies gelden die dan ook weer het totaal te betalen maandlasten voor je hypotheek kunnen beïnvloeden. Het is nog een veelvuldig gebruik om een reeds bestaande levensverzekering te verbinden aan een zogenaamde levenhypotheek. De maandlasten van een hypotheek kunnen nogal beïnvloed worden de verschuldigde premies voor arbeidsongeschiktheidsverzekeringen of werkeloosheidsverzekeringen. Zeker zal de premie voor een af te sluiten opstalverzekering niet overgeslagen dienen te worden. Je zult voor je eigen zekerheid moeten bepalen of je een rechtsbijstandsverzekering zou willen afsluiten.

Met veel aan verschil aan rente, aflossingsmethodes en verzekeringsproducten zal het je duidelijk zijn dat hypotheek maandlasten groot van elkaar kunnen verschillen. Maak in ieder geval de juiste keuze en draag zorg te besparen op meerdere kosten waardoor de maandlasten voor je hypotheek zullen gaan meevallen.


Als je meer wilt weten over de gevolgen van verzekeringen en rentewijzigingen op de hypotheek rentes en je maandlasten, kijk dan op Mijnadviseur.nl voor een onafhankelijk overzicht hiervan.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten