zondag 31 mei 2009

goedkope kredieten afsluiten voor beginners

Als je gaat lenen wil je natuurlijk de goedkoopste lening nemen. Vanzelfsprekend is dat ieders wens. Het waarom is natuurlijk logisch. Omdat niemand eigenlijk weet wat het verschil is tussen de ene lening en de andere. Dat is dan ook de reden dat elke aanbieder de nadruk legt op laagste rente.

Dat kan allemaal wel, maar het wordt problematisch als je alleen maar voor de rente gaat bij je beslissing. Want er speelt veel meer bij een lening. De goedkoopste lening moet de goedkoopste lening op lange termijn zijn. De korte termijn met lage rente doet niet veel over de lange looptijd. Als je een lage rente geadverteerd ziet hoeft het dus echt niet echt goedkoop te zijn. Bepaalde renteperiodes zijn zelfs maar een enkele maand geldig. Daarna wordt de rente variabel en schiet omhoog.

Wanneer je rentetarief verandert, dan veranderen ook de maandlasten. Goedkoop is dus niet altijd goedkoop, vooral bij leningen met variabele tarieven. Als je hiermee verder gaat is het dus belangrijk om je ook te laten adviseren over je leningtarieven op langere termijn. Veel adviseurs zullen schermen met de lage rente en daarna een \'historisch rendement\' laten zien. In die voorbeelden is een variabele rente erg voordelig. Terwijl het meestal toch echt niet de voordeligste was.

Soms ben je beter af door je rente langere tijd vast te hebben. Je hebt een deadline nodig, een eindpunt waarvan je weet dat de lening per die datum is afbetaald. Het lijkt dan niet alleen goedkope lening, het is er ook nog een. Op dat moment kun je dus met recht zeggen dat je de goedkoopste lening!

De seconde dat je meer zekerheid wilt ga je natuurlijk ook meer betalen voor je lening. De kans dat er eens wat fout gaat met wat je doet neemt natuurlijk ook toe naarmate het risico vergroot. Hou je in bij het gokken op rente en rentevast tijden. Het is aantrekkelijk om gewoon te gaan voor de lage maandlasten op korte termijn, maar flinke kans dat je jezelf op lange termijn in de vingers snijdt.

Wil je meer weten over het goedkoopste krediet en hoe je dat kunt krijgen? Kijk dan op het Woning Informatie Centrum.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten