vrijdag 15 mei 2009

Nationale open huizen route; slim of niet

De huizenmarkt is momenteel zo goed als comateus. Tijd om er wat over te zeggen. Binnenkort krijgen we weer de Nationale Open Huizen Routes. Terwijl een Open Huis traditioneel misschien wel de minst succesvolle verkoopmethode ooit is. Iedereen kent het principe wel, maar weinig mensen begrijpen dat het niet werkt. De schokkende waarheid is dat maar één op de honderd huizen verkocht wordt met een Open Huis!

Misschien valt je dan de vraag in; waarom doet een makelaar dan eigenlijk nog een open huis. De reden is meestal dat een klant aandringt. En misschien omdat er toch een heel kleine kans is dat de woning wordt verkocht. Terwijl het best anders kan.

Je hebt op dit blog al eens wat kunnen lezen over een nieuw makelaarssysteem. Er zijn makelaars die elk weekend een paar huizen verkopen. Een minderheid van de makelaars doet het wel goed, terwijl de meerderheid jankt over de slechte cijfers en de slechte markt. En hoe doen ze het? Met \'niet traditionele\' Open Huizen!

Het moge duidelijk zijn dat het hier niet gaat om standaard open huizen. Want om 2-3 huizen op een weekend te verkopen zou je anders 200-300 open huizen moeten doen. Niet echt een goede mogelijkheid om uit te proberen. Erg interessant om te bekijken wat die makelaars nou anders doen.

Zoals je misschien verwacht zou het verschil in promotie moeten liggen. Op de site van De Topmakelaars zie je dat ze het hebben over demografische marketing. Demografische marketing draait om het vaststellen van de waarschijnlijke doelgroep om de juiste te kiezen voor een woning.

In de aanloop naar een Open Huis doen ze dus ontzettend veel marketing, waardoor er meerdere koppels op zo\'n dag komen. Geloof het of niet, maar ze schijnen meer dan 20 man gemiddeld op een Open Huis te krijgen De methode werkt in elk geval een stuk beter als een gewone open huis, want daar komen misschien maar 2 man.

Het systeem heeft de interesse gewekt van een aantal consumenten organisaties. Ze willen kijken of dit systeem ook goed is voor kopers.. Dat het systeem magnifiek werkt voor verkopers is wel duidelijk, maar de kopervoorwaarden worden nog bekeken. De kopers hebben overigens recht op alle beschermingen en voorwaarden die bij een normale verkoop van kracht zijn.

Als je meer informatie wilt hebben over een nationale open huizen route of de open huis route, kijk eens op de hyperlinks!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten