dinsdag 26 mei 2009

Goede leningvormen: doorlopend krediet

Als je eeen flexibele leningvorm wilt die je wat vrijheid geeft, dan kan een doorlopend krediet voor jou de beste oplossing zijn. Omdat je een vrijere uitloop hebt krijg je meer financiƫle ruimte om in te kunnen werken. Als je bijvoorbeeld gaat verbouwen kun je een iets hogere inschrijving nemen. Wanneer je een hoger budget nodig hebt dan valt dit binnen de mogelijkheid.

Maak niet de vergissing om te denken dat een doorlopend krediet de oplossing is voor al je kredietproblemen of vragen. Vanwege het feit dat een doorlopend krediet een deadline mist is het bijvoorbeeld aantrekkelijk om aan te houden als reserve. Toch is dat geen geweldig idee, want geld lenen kost geld. Met een niet duidelijk afgebakende deadline is de kans wel erg klein dat je het afbetaalt.

Er zijn ook combinaties beschikbaar van lening en polis. Met zo\'n polis kun je jouw krediet of lening voldoen na een bepaalde periode. Je creeƫrt zo kunstmatig een einddatum voor je krediet. Een doorlopend krediet krijgt op die manier dus wel een einddatum. Dit kan zeker de moeite zijn, ondanks het feit dat er soms extra kosten voor in rekening worden gebracht. Het hebben van een einddatum is heel wat waard. De afloopdatum wordt vaker een beetje genegeerd. Toch blijft het zo dat het lastig is om iets te bereiken als je geen vastomlijnd doel voor ogen hebt. Dat klinkt eenvoudig, maar het is niet zo eenvoudig te doen.

Voorkom kosten en zorg dat je jouw lening of krediet zo snel mogelijk aflost. Het scheelt heel wat centjes op de langere termijn. Ook heb je een gevoel van vrijheid en onafhankelijkheid als je geen kredieten of leningen open hebt staan. Een doorlopend krediet kan dus tijdelijk een goede oplossing zijn, maar hou het niet te lang aan.

Wil je meer weten over doorlopende kredieten of kredietverlening? Kijk dan eens op het Woning Informatie Centrum voor meer info.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten