maandag 25 mei 2009

Krediet krijgen voor dummies

Een krediet krijgen is mogelijk voor bijna iedereen. Desalniettemin zijn de rentes en voorwaardes anders afhankelijk van je situatie. Er hangt nou eenmaal veel af van je betalingsverleden. Als je altijd keurig je rekeningen hebt betaald, krijg je de beste tarieven. Het wordt pas een prijzige onderneming op het moment dat je een codering hebt staan of dat je al eens met een deurwaarder te doen hebt gehad.

Als je een BKR codering hebt zijn niet alle kredieten voor je beschikbaar. Vertel open en eerlijk over BKR coderingen op het moment dat je een krediet gaat aanvragen. Als de bank of geldverstrekker gaat toetsen voor je kredietwaardigheid ontdekken ze het toch.

Een goede voorbereiding is daarnaast een kwestie van voorbereiding. Door jezelf te verdiepen in de regels en tarieven van kredieten kun je zorgen dat je een voordeliger aanbieding krijgt. Een paar uurtjes studie en voorbereiding kunnen een hoop geld opleveren.

Rente besparen kan en zou een doel voor je moeten zijn, omdat een krediet vaak lang loopt. Wellicht denk dat je dat 1% rente besparen niet opschiet, maar dan heb je het mis. Je ziet het snel genoeg als je een paar minuten besteed aan het rekenwerk. Een besparing van honderden of zelfs duizenden euro´s is niet ongewoon.

Zorg ook dat je advies inwint over welk krediet je moet kiezen. Zoek je een krediet dat enigszins flexibel is, dan zou een doorlopend krediet een goede keuze kunnen zijn. Maar heb je nu 1 doel voor ogen waar je voor wilt lenen, dan kun je beter voor een alternatief gaan. Alles hangt gewoon af van je bedoeling. Een goede kredietadviseur is ook bereid om je te adviseren. Natuurlijk zegt elke adviseur dat hij goed is, dus vraag eens in je omgeving of iemand een goede kent. Je gaat een krediet aan voor de lange termijn, dus zorg dat je genoeg advies krijgt voor je de beslissing neemt.

Neem je dus de moeite om je goed te informeren. Kijk de aanbiedingen na van kredietverleners. Vergelijk rentes en tarieven. Leg kredieten naast elkaar met ongeveer gelijke voorwaarden. Appels met peren vergelijken heeft geen zin.

Als je meer wilt weten over kredieten, financiele onderwerpen of leningen, kijk dan op deze site over kredieten.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten