vrijdag 4 september 2009

Bijproducten om af te sluiten bij de goedkoopste hypotheek

In veel gevallen is de goedkoopste hypotheek alleen af te sluiten indien er bepaalde producten bij worden afgesloten. Bij het aanbod voor de goedkoopste spaarhypotheek mag het duidelijk zijn dat bij de aangeboden hypotheek een spaarproduct afgesloten dient te worden.

In sommige gevallen is het onduidelijk of er een vrije keuze is om een variant, van de verplichte producten van de goedkoopste hypotheek, te kiezen. Dat je bij goedkoopste hypotheek op basis van een levensverzekering een levensverzekering dient af te sluiten mag duidelijk zijn.

Niet duidelijk is of er een vrije keuze is in de vorm van levensverzekering of bij welke maatschappij je die levensverzekering wenst onder te brengen. En dat terwijl een combinatie van de voordeligste levensverzekering met de voordeligste hypotheek financieel dubbel aantrekkelijk is.

Bij een hybride hypotheek afsluiten zijn verplichte verbindingen aan de hypotheek niet transparant. In dat geval is een combinatie van spaarvormen de grondslag voor de berekening van de goedkoopste hypotheek. Het is regelmatig niet helder welke voorwaarden worden toegepast in de koppeling van spaarvormen en hypotheek.

Het meest onbegrijpelijke is dat men veelvuldig bepaalde verzekeringen tegen te betalen koopsompremie dient te koppelen aan een hypotheek welke als goedkoopste uit de berekeningen naar voren was gekomen. De meest onlogische verzekeringsproducten moeten afgesloten worden, producten die men anders nooit zou afsluiten. Om toch in aanmerking te komen voor de voordeligste hypotheek zullen veel mensen eigenlijk tegen hun zin aan deze onlogische verplichtingen voldoen.

Bij het niet afsluiten van deze producten was de hypotheek niet de goedkoopste geweest, zo blijkt vaak naderhand. Je doet er in veel gevallen goed aan om een adviseur te raadplegen om je en goed advies te geven over echt noodzakelijke producten die je aan de goedkoopste hypotheek kunt koppelen.

Meer weten over hypotheek site, lees er meer over op de link in dit artikel.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten