woensdag 23 september 2009

Voorstel voor een hypotheek

Wil je een offerte voor een af te sluiten hypotheek, dan kun je op meer dan 1 manier te werk gaan. Hou er rekening mee dat duidelijke, juiste gegevens belangrijk zijn als je een offerteaanvraag gaat doen. Ook zul je, naast je persoonlijke gegevens, alle wensen die jij hebt voor een ideale hypotheek dienen door te geven om een correcte offerte te kunnen ontvangen.

Het verschil tussen een hypotheekberekening en een hypotheekofferte is niet altijd duidelijk, maar alleen aan een offerte kun je rechten ontlenen. Bij het aanvragen van een hypotheekofferte is het doorgaans wijs vooraf te weten hoe hoog de aan te vragen hypotheek kan zijn. Het grote aanbod aan hypotheekaanbieders maakt het een goede keuze de hypotheekopties met elkaar te vergelijken in de offerte.

Wanneer er sprake is van aflossing of oversluiting van een hypotheek, hetzij aflossingsvrij of niet, moet er niet vergeten worden de offerte na te gaan op de afsluitkosten die de aanbieder rekent. Wanneer je negatief genoteerd staat bij het BKR, zal je eerst advies moeten inwinnen voor je een hypotheekofferte kunt krijgen. Er zijn tevens verschillende vormen van hypotheken waar in een offerte niet duidelijk naar voren komt welke spaarproducten afgesloten dienen te worden om op de afloopdatum een gedeelte van de lening af te kunnen lossen.

Als de aan te vragen hypotheekofferte geldt voor het afsluiten van een overbruggingslening is professionele ondersteuning meer nodig dan bij een totaal aflossingsvrije hypotheek.

Een offerte voor een hypotheek voor een zogenaamd WOZ krediet is dan in de regel eenvoudig aan te vragen.De ondertekening van de hypotheekofferte is niet zomaar iets en daarom moeten beslissingen op basis van rente- en kostenvergelijkingen vooraf al genomen zijn.

Meer weten over hypotheek offertes, lees er meer over op de link in dit artikel

Geen opmerkingen:

Een reactie posten