vrijdag 4 september 2009

Wat Is Nu De Goedkoopste Hypotheek?

Wat nu precies de goedkoopste hypotheek is zal niet makkelijk zijn te achterhalen. Bij de goedkoopste hypotheek vaststellen zul je diverse factoren in ogenschouw moeten nemen. Vindt de goedkoopste hypotheek vaststellen plaats op basis van maandlasten of op basis van de gehele looptijd?

De keuze voor de laagste maandlasten wordt snel gemaakt, terwijl een hypotheek over de hele looptijd het voordeligst uit de bus kan komen. Het is in veel situaties onbegrijpelijk dat de laagste maandlasten niet te doen hebben met de goedkoopste hypotheek over de gehele looptijd. De goedkoopste hypotheek wordt door rekenprogramma�s dikwijls vastgesteld op basis van het laagste rentetarief.

De later door te berekenen opslagen worden buiten beschouwing gelaten, waardoor de goedkoopste hypotheek niet meer de juiste keuze is. Bij een tophypotheek bijvoorbeeld zullen door de geldende opslag te combineren met de basisrente de kosten hoger uitkomen dan is voorspeld. Regelmatig heeft het berekenen van de goedkoopste hypotheek plaatsgevonden op basis van de variabele rentepercentages.

In dit geval is de uitkomst van de goedkoopste hypotheek weer niet betrouwbaar, want bij een langere rentevaste periode valt de hypotheek duurder uit. Nog erger is het als in de aller kleinste lettertjes staat, vaak aangegeven met een klein sterretje, dat de goedkoopste rente enkel in de begin periode na het afsluiten van de hypotheek geldig is. Dit maakt gelijk duidelijk waarom het noodzakelijk is om in ieder geval de aangeboden goedkoopste hypotheek over de gehele looptijd uitgerekend dient te worden.

Meer weten over geld, lees er meer over op de link in dit artikel.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten