maandag 7 september 2009

Goedkope verzekeringen voor een hypotheek

Naast het groot aanbod voor een goedkope hypotheek komen steeds meer aanbiedingen van voordelige verzekeringen welke aan een hypotheek zijn te koppelen.Het is van groot belang dat je bij een hypotheek afsluiten, zelf kunt kiezen om al dan niet een goedkope verzekering af te sluiten.Dat bij veel hypotheken de verplichting bestaat om bepaalde verzekeringen af te sluiten wil vaak niet zeggen dat je geen vrije keuze hebt in de te kiezen verzekeraar.Als je een hypotheek neemt, loont het om de verschillende aanbieders van voordelige verzekeringen te bekijken.

Wanneer er sprake is van overlijden, kun je de hypotheek toch aflossen door de goedkope risicoverzekering, maar er is daarnaast nog meer. Overigens komt het bij de aanbieders van goedkope hypotheken en leningen vaak voor dat je risicoverzekeringen tegen koopsom betaling dient af te sluiten.Je betaalt ook nog eens extra rente, omdat de koopsom met betrekking tot de risicoverzekering voorkomt uit de voordelige hypotheek.Er zijn heel veel spaarverzekeringen waarmee je op een goedkope manier de hypotheek op de einddatum kunt gaan aflossen.

Maak een vergelijking van de verschillende premies, de bedragen die je verzekert en de te garanderen opbrengsten. Vaak is dan te zien dat je met de goedkoopste termijnpremie niet de beoogde aflossing van de hypotheek kunt doen.Bedenk dat de voordeligste verzekeringsverstrekker niet garandeert dat je uiteindeijk de hoofdsom van je hypotheek af kunt betalen.

Een eerder afgesloten gemengde verzekering kan gelinkt worden aan een hypotheek.Zo ontstaat een hele voordelige hypotheek voor de resterende looptijd.Loopt de verzekering die je afgesloten hebt nog lang door, dan zal je een deel van de hypotheek ook minder snel kunnen afbetalen.Je betaalt door de snellere aflossing over een kortere periode rente en dat maakt de hypotheek zeer voordeig.

Bij een voordelige hypotheek horen ook vaak diverse beleggingsproducten en die probeert men je ook vaak te verkopen. Dat je een verzekering voor het arbeidsongeschiktheidsrisico moet afsluiten tegen koopsombetaling is ook niet ongewoon bij voordelige hypotheken en leningen.Laat een kundig adviseur naar de diverse aanbiedingen kijken, voordat je zelf een voordelige hypotheek of lening afsluit. Als je dit verschil optelt bij het bedrag dat je maandelijks afbetaalt, zie je dat het wel uitmaakt, al lijkt dat niet zo. Het is minder geworden omdat je over de balans minus je aflossing rente betaalt.

Misschien wil je meer hierover weten. Als dat zo is en je hebt interesse in goedkope hypotheek, lees er meer over op de link in dit artikel.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten