donderdag 10 september 2009

Zelf Maximale Hypotheek Berekenen

Het is altijd nog de vraag hoe verstandig het is om zelf een maximale hypotheek te berekenen.Door vaak grote investeringswensen is het begrijpelijk dat je bij het berekenen van een hypotheek een maximale uitkomst wil krijgen.Je dient je hierbij altijd af te vragen of het verstandig is om je wensen met een maximale hypotheek in vervulling te laten gaan.Door geheel zelf een maximale hypotheek te berekenen heb je een grote kans dat een aantal zaken over het hoofd gezien gaan worden.

Wanneer je zelf je maximaal haalbare hypotheek uitrekent, vergeet dan niet dat niet alles over een tijdje hetzelfde hoeft te zijn.Toekomstige arbeidsongeschiktheid of zelfs alleen werkeloosheid is niet uitgesloten. Het kan gebeuren dat de maximale hypotheeklasten niet meer op te brengen zijn door daling van de inkomsten over een langere periode.

Dergelijke risico�s moeten wel opgenomen worden in je hypotheek- of leningberekening, al gebeurt dat vaak niet. Een maximale lening of hypotheek zoals je die zelf uitgerekend hebt heeft, ondanks de diverse verzekeringen die er zijn voor risico�s, toch altijd een onstabiele factor. Hou er rekening mee dat onvoorziene kosten afgedekt moeten worden als je besluit de maximale hoofdsom te gaan lenen nadat je de maximaal haalbare hypotheek hebt berekend.

Je doet er zeker goed aan om een maximale hypotheek te laten voorrekenen door een deskundige op het gebied van hypotheken. Het is zaak een echte hypotheek- of leningprofessional in de arm te nemen wanneer je wilt weten wat je maximale hypotheek of lening is. Vraag altijd vooraf naar de kosten die zijn verbonden aan het uitrekenen van een maximale hypotheek of lening, want dit is niet gratis.

De berekening van de maximaal haalbare hypotheek is vaak kosteloos, maar voor afgesloten hypotheken ontvangen professionele deskundigen een provisie Onduidelijkheden worden hierbij voorkomen omdat de bank de provisie die geldt over de berekening van de maximale hypotheek al vastgesteld heeft.Een erkend hypotheekadviseur zal je kunnen helpen met het berekenen van maximale voordelen die op een hypotheek zijn te behalen.Tijdens looptijd van je hypotheek maximale voordelen laten berekenen

Vaak is het helemaal niet oninteressant om te laten onderzoeken welke maximaal haalbare voordelen er zijn, ook als de looptijd van de hypotheek die je nu hebt nog niet verstreken is. Misschien haal je niet het maximale uit je huidige hypotheek omdat je salaris verhoogd is of omdat er andere dingen in je situatie veranderd zijn. Wettelijke regels en voorwaarden die hypotheekaanbieders stellen blijven zelden gelijk en dat kan de oorzaak zijn dat je niet weet welke lastenbesparingen je maximaal kunt behalen. In gedachten gehouden moet echter wel worden dat er niet een situatie ontstaat waarin een maximale boete opgelegd wordt voor oversluiting of wijziging van de hypotheek.

Je huidige hypotheek kan wel een lagere maximale leensom hebben dan de te berekenen hypotheek, doordat de marktrente lager kan zijn.Het wijzigen of oversluiten van een hypotheek kan zonder het betalen van de maximale boete het beste plaats gaan vinden bij het einde van de rentevast periode.In een situatie van verkoop van de woning hoef je volgens veel hypotheekvoorwaarden ook geen boete te betalen.Het kopen van een groter huis is een optie als de uitkomst van de hypotheekberekening de huidige hypotheek behoorlijk overstijgt.Je zult dan wel moeten berekenen of er een overwaarde op je bestaande woning is, en zo ja daardoor misschien een droomhuis aankopen haalbaar kan zijn.

Als er een grotere overwaarde is zou je ook de maximale voordelen kunnen laten berekenen voor een lagere rente die je hoeft te betalen doordat de verstrekte hypotheek nu onder een andere acceptatienorm van je bestaande bank valt.Hierbij kun je de maximale voordelen laten berekenen, in je huis blijven wonen en je hypotheek tegen lagere lasten gewoon voortzetten.

Op het moment dat je wilt verdiepen in maximale hypotheek, lees er meer over op de link in dit artikel.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten