dinsdag 25 augustus 2009

BKR Afwijzingen

Naast de groep aanvragers die altijd voor een hypotheek of lening zullen afvallen wegens bepaalde BKR registraties en de groep van personen welke met hun schoon BKR bij iedere instantie terecht kunnen, zijn nog diverse andere groepen van personen met BKR registraties. Natrekken van een BKR is natuurlijk een verstandige zet van banken, maar dat is niet de enige reden. Het is niet alleen in het belang van banken om BKR te toetsen, maar ook in jouw belang. De informatie die uit de BKR toetsing gehaald kan worden kan dan weer dienen in het kader van de zorgplicht voor de consument waar een hypotheek of lening aan verstrekt moet gaan worden. Bij het verstekken van een hypotheek en lening kan dan gekeken worden of met de lasten van de nog bij het BKR geregistreerde leningen op een verantwoorde manier een hypotheek verstrekt kan worden.

Als er geen BKR problemen zijn kan er gewoon een lening worden verstrekt op inkomen. De hypotheek kan worden verstrekt als men kan zien dat alle BKR problemen zijn opgelost en alle verplichtingen op financieel vlak kunnen worden afgerond. Dat is ook van toepassing bij het aanvragen van een nieuwe lening, kunnen de lasten van de reeds BKR geregistreerde leningen voldaan worden naast de nieuw af te sluiten kredieten, is de vermelding in het BKR geen probleem. Op het moment dat je toch al een paar BKR coderingen hebt syaan kan het goed zijn dat je bij veel banken bij voorbaat wordt afgewezen voor een hypotheek aanvraag. Een BKR hypotheek zul je over het algemeen ook alleen maar kunnen afsluiten bij een instantie die er gespecialiseerd in is en speciale producten voor heeft gemaakt.

Als dan alsnog een hypotheek of lening verstrekt gaat worden dan zullen de voorwaarden verzwaard kunnen zijn door de lopende BKR registratie. Hoe zwaarder de BKR registratie is des te moeilijker zal het zijn een hypotheek of lening af te sluiten. Pas op dat je niet eindeloos gaat lopen leuren door je aanvraag bij meerdere instanties tegelijkertijd in te dienen. Wat je beter kunt doen is een tussenpersoon benaderen om te vragen of een hypotheek met BKR tot de mogelijkheden behoort of niet.

Bij het BKR worden ook alle aanvragen van hypotheken en leningen geregistreerd, dus niet alleen de definitief afgesloten contracten. Hierdoor kunnen de financi�le instellingen dan ook in het BKR zien of reeds elders aanvragen zijn gedaan die niet tot een contract voor een hypotheek of lening zijn gekomen. Als je dan bij de zoveelste bank of andere financi�le instelling een aanvraag voor een hypotheek of lening binnen een kort tijdsbestek gaat doen, zullen er zeker extra vraagtekens komen over de achtergronden van je aanvraag. Het zal dan vreemd gevonden worden dat de andere instanties die je aanvraag zichtbaar bij het BKR hebben getoetst, geen hypotheek of ander krediet aan je hebben verstrekt.

Ben je geinteresseerd in hypotheek zonder bkr, lees er meer over op de link in dit artikel.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten