donderdag 27 augustus 2009

Zo Bereken Je Jouw Maximale Hypotheek

Afhankelijk van welk soort maximale hypotheek je zou willen uitrekenen dien je een aantal zaken voor jezelf op een rijtje te zetten. Wil je de basis van de hypotheek laten bestaan uit je huidige inkomen? Wellicht is het een idee om de maximale hypotheek te laten berekenen die je op jouw woning van nu zou kunnen afsluiten. Een paar dingen moet je steeds opnieuw voor elkaar krijgen voor je met je maximale hypotheek berekening kunt starten. De goede papieren bij elkaar hebben is cruciaal.

De soort arbeidsovereenkomst die jij hebt (of die je partner heeft) kan ook een grote invloed hebben op je maximale hypotheek mogelijkheden. Ben je zelfstandig, dan zul je in elk geval al de jaarstukken van de afgelopen drie jaar moeten kunnen tonen. Om achter de maximale hypotheek te komen dien je in het bezit te zijn van de waardes van je woning. Afhankelijk van de executiewaarde kan de maximale hypotheek uitgerekend gaan worden.

Wil je alvast een vuistregel voor je maximale hypotheek, dan is het zaak om uit te gaan van je vaste bruto jaar inkomen. Het totale bruto jaarinkomen dien je in te geven in de rekenmodule voor de maximale hypotheek berekening. Met de ingaven van het jaarinkomen geef je in het rentepercentage dat gaat gelden voor je hypotheek. Er zal dan een indicatie gegeven worden van de maximale hypotheek die met jouw jaarinkomen mogelijk is indien de ingegeven rente van toepassing is. Let op, je rekent dan uitsluiten met inkomen. Daarnaast zul je de lopende lasten moeten opgeven op te zien wat jouw maximale hypotheek kan zijn.

Denk bijvoorbeeld aan financieringen en kredieten die nu lopen en die invloed hebben op je maximale maandlasten. Iets anders dat nog een factor genoemd moet worden zijn je alimentatie verplichtingen. De uitkomst die dan word verkregen uit de maximale hypotheek berekening gebruik je om verder te gaan. Bij het verder gaan met je maximale berekening voor een te verkrijgen hypotheek zul je nu de waarde van de woning moeten ingeven. Door de executiewaarde van de woning in te geven zul je zien of de maximale hypotheek is te krijgen op de koopsom en de kosten koper.

Meer weten over bereken maximale hypotheek, lees er meer over op de link in dit artikel.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten