donderdag 27 augustus 2009

Soorten Hypotheken

De soort hypotheek die je kiest bepaalt in sterke mate wat je maximale hypotheek kan zijn. Heb je bijvoorbeeld een aflossingsvrije hypotheek, dan hoef je alleen maar rente te betalen. De maximaal maandelijkse aflossingen spelen weer een grote rol als je jouw hypotheek gaat baseren op annuiteiten. Vergeet ook niet dat je bij elke hypotheek moet rekenen met het rentepercentage dat geldt voor de door jou gewenste rentevastperiode. Een hypotheek soort die veel mensen kennen is de levenhypotheek waar je een verzekering naast moet nemen.

Het is een solide hypotheek, maar meestal krijg je dan wel een lagere hypotheek mogelijkheid. Heb je voldoende inkomen en wil je alleen een hypotheek op een nieuwe woning, dan heb je wat meer mogelijkheden. Het voordeel van een maximale hypotheek op basis van een traditionele gemengde verzekering is dat je gelijk een verzekering hebt die een uitkering geeft bij overlijden in de periode dat de hypotheek nog loopt. Bij een traditionele levenhypotheek wordt er niet gewerkt met beleggingen, maar met bepaalde uitkeringen die vooraf zijn vastgesteld zodat er een bepaalde aflossingsgarantie is.

Als je gaat kijken naar spaarhypotheken dan wordt het weer moeilijker om de maximaal mogelijke hypotheek te gaan vergelijken. Veel spaarhypotheken die wat meer traditioneel zijn ingesteld zijn gebaseerd op een bepaalde standaard uitkering. Maar andere spaarhypotheken zijn weer 100 procent georienteerd op beleggingen en bieden totaal geen garantie. Bij een lineaire hypotheek doe je over de gehele looptijd een vaste aflossing. Wat je met een dergelijke lening doet is elk jaar een bepaald percentage van de lening afsluiten. Doe dit ieder jaar en jaar na jaar nemen de lasten van je hypotheek af. Deze vaak vergeten hypotheeksoort kan in veel situaties maximaal hypotheekvoordeel opleveren.

Meer weten over maximale hypotheek rente, lees er meer over op de link in dit artikel.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten