donderdag 27 augustus 2009

Reken Je Maximale Hypotheek Uit

Het blijkt in de regel dat het uitrekenen van een maximale hypotheek complexer is als in eerste instantie werd gedacht. Het probleem is niet dat er niet genoeg aanbiedingen of aanbieders zijn. Het probleem is dat je moeite hebt om het allemaal te beoordelen. Je wil uiteindelijk natuurlijk wel weten waar je aan toe bent als je de maximale hypotheek gaat berekenen. Door de gigantische verschillen in tarieven is het echt een kunst om wijs te worden uit alle mogelijke opties.

Wat het berekenen moeilijk maakt is dat het voor de consument niet duidelijk is wat er nou eigenlijk voor normen worden gehanteerd. Dat banken allemaal verschillende criteria hebben maakt het ook niet makkelijker. En om de onduidelijkheid compleet te maken krijg je ook nog eens het probleem dat bepaalde soorten arbeidsovereenkomsten simpelweg niet worden geaccepteerd en dat je met die arbeidsverbanden al helemaal moeilijk een maximale hypotheek berekening kunt krijgen.

Er zijn heel wat geldverstrekkers, bijna allemaal eigenlijk, die de maximale hypotheek uitrekenen met behulp van een vaste lage rente in de formule. Doordat ze die lage rente aanhouden kunnen ze meer verstrekken aan hypotheek dan concurrentie. Pas hier wel mee op. Wanneer er een korte termijn rente wordt gehanteerd valt het vaak tegen als men daarna overschakelt op een langere, meer redelijke termijn. Toetsrente is dus belangrijk.

Ga je online je maximale hypotheek berekenen, dan zie je al snel dat je daar vaak alleen tegen lage rentes kunt berekenen. De rente vast periode is natuurlijk bij een maximale hypotheek erg belangrijk. De programmatuur die wordt gebruikt voor hypotheek berekeningen houden ook geen rekening met toeslagen die worden berekend als je bijvoorbeeld een BKR notering hebt. Ook hier zal dan de teleurstelling na het uitrekenen van een maximale hypotheek groot kunnen zijn op het moment dat je een offerte onder ogen gaat krijgen.

Meer weten over maximale hypotheek, lees er meer over op de link in dit artikel.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten