donderdag 6 augustus 2009

Uitrekenen hypotheek

Het uitrekenen van een hypotheek is een nogal ruim gesteld gegeven waarmee je nog niet gelijk hoeft te weten wat men hiermee bedoelt te zeggen. Je zult je eerst moeten gaan afvragen wat je van een hypotheek zou willen uitrekenen. Er zijn meerdere mogelijkheden om de maandelijkse lasten voor een hypotheek te kunnen uitrekenen. Ook zijn er verschillende manieren om de maximale hypotheek te laten uitrekenen.

Door enkel kenbaar te maken een hypotheek te willen uitrekenen ben je niet duidelijk, je doet er goed aan de juiste definitie hierbij aan te geven. Als jij die vraag gaat stellen dan dien je duidelijk aan te geven wat je van een hypotheek zou willen laten uitrekenen. Het zou enkel kunnen gaan om de renteberekening of om het totaal aan te betalen hypotheek lasten.

Als je zou willen laten uitrekenen hoeveel de lasten voor een hypotheek gaan bedragen dan krijg je gelijk te doen met de hierop betrekking hebbende onderdelen. Bekijk eerst over welke hypotheek som je het zou willen hebben om dan mogelijk te gaan starten met het uitrekenen van de maandelijkse lasten. Bij het uitrekenen van de hypotheek zal de rente een grote post zijn en dien je deze dan ook exact te laten uitrekenen. Na het vast stellen van het geldige percentage voor te betalen rente kan het uitrekenen van de maandlast van je hypotheek beginnen. Bij het maandelijks te betalen rentebedrag zul je de af te lossen bedragen dienen op te tellen, je bent dan op weg naar het totaal bedrag. Hier bovenop kun je mogelijk te maken krijgen met verplichte verzekeringspremies die met een hypotheek verbonden dienen te worden, welke je vooraf moet laten uitrekenen. Nadat je al die bedragen hebt laten uitrekenen en laat optellen ha je uitkomen op het totaal bruto te betalen bedrag voor je hypotheek. Stap dan bij je fiscaal adviseur naar binnen om het fiscale voordeel te laten uitrekenen, breng het door hem berekende bedrag in mindering op de bruto berekende maandlast, met de uitkomst kom je achter de netto maandlast voor jouw hypotheek.

Er zijn ook mogelijkheden om de hoogte van een maximale hypotheek te laten uitrekenen. Voor het uitrekenen van jouw maximale hypotheek mogelijkheden doe je er verstandig aan je bij een hypotheek adviseur daarin bij te laten staan.

Ben je geinteresseerd in uitrekenen hypotheek, lees er meer over op de link in dit artikel.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten