donderdag 6 augustus 2009

De rentetarieven voor oversluiten van een hypotheek

Indien je gaat overwegen een actueel overzicht te maken van de voor een hypotheek lopende aanbiedingen met rentetarieven, is het niet verkeerd je eerst te storten op het maken van enige huiswerk regels. Meerdere bankinstellingen hebben voor nieuw clienteel gunstiger rentetarieven in de aanbieding voor een af te sluiten hypotheek dan het tarief welk men toepast voor het bestaande clienteel met een reeds eerder bij hun ondergebrachte hypothecaire lening. Met regelmaat blijken de aangeboden rentetarieven onduidelijk voor wat betreft op welke vorm van hypotheek die zijn toe te passen. Ga dan ook secuur om met het aanbod van de rentetarieven als je voornemens bent een nieuwe hypotheek aan te gaan of doet overwegen je hypotheek over te gaan sluiten .

Om aan de slag te gaan met je huiswerk om de recente rentetarieven voor een hypotheek te achterhalen zul je eerst wat gegevens, over jezelf en het te financieren onderpand, moeten hebben. Je dient hiervoor de gegevens die betrekking hebben op je inkomsten en hoeveel je huis waard is te verzamelen. Indien er al een lopende hypotheek aanwezig is doe je er in ieder geval een verstandige zet mee om zorg te dragen alle hierop betrekking hebbende gegevens paraat te hebben op het moment dat je de geldige rentetarieven gaat bekijken of zelfs het wenselijk is deze gaan op te vragen.

Het is betreurenswaardig om in veel gevallen te moeten constateren dat de aanbiedingen met rentetarieven alleen geldig zijn als er sprake is van een totaal nieuw af te sluiten hypotheek. Voor het werven van nieuwe relaties doen meerdere financiele instellingen interessante aanbiedingen voor de rentetarieven op het binnenhalen van een voor hun totaal nieuwe hypotheek. De rentetarieven voor bestaande klanten met en lopende hypotheek zul je dan vaak afzonderlijk dienen op te vragen. In veel situaties kun je nagenoeg geen voorstelling maken van hoeveel de rentetarieven, voor jou als bestaande klant met een hypotheek, hoger zijn dan het door een nieuwe klant te betalen tarief.

Je dient er ook rekening mee te houden dat in veel gevallen het aanbod van gunstige rentetarieven enkel toegepast kan worden bij het maken van de keuze voor kortere rentevast perioden op een hypotheek. Ook gaat men bij veel rentetarieven uit dat de hypotheek met NHG afgesloten gaat worden. Bij veel aantrekkelijke aanbiedingen voor rentetarieven gaat men uit dat de hypotheek lager zal uitkomen dan 75% van de getaxeerde executie waarde.

Bekijk in ieder geval goed naar het aanbod van gunstige rentetarieven, zowel bij het aangaan van een nieuwe hypotheek als ook bij het oversluiten van je al bestaande hypotheek, voor je definitief een beslissing gaat nemen.

Meer weten over laagste rente tarief hypotheek, lees er meer over op de link in dit artikel

Geen opmerkingen:

Een reactie posten