donderdag 6 augustus 2009

Vergelijking van hypotheken

Wanneer je een hypotheekvergelijking wilt maken, zijn is er een aantal dingen die je zeker niet mag vergeten. Uiteraard zal in een vergelijking van je hypotheek een overzicht van, zoveel als mogelijk, verschillende instanties opgenomen dienen te worden. Daarnaast is het raadzaam de aanbieders in rubrieken op te delen voor je gaat vergelijken. Ook spelen de verschillende verzekeringen die afgesloten dienen te worden in grote rol in een hypotheek vergelijking.

Je zult in eerste instantie dienen te weten of je een vergelijking wilt gaan maken voor een maximaal haalbare hypotheek. Inkomen is een belangrijke factor in een vergelijking voor een maximale hypotheek. Indien daarna je een vergelijking wenst te maken van de maandlasten voor een af te sluiten hypotheek, zal het totaal gezinsinkomen een belangrijke rol meespelen. Nadat je een aantal wensen van jou zelf op een rij hebt gezet ga je op zoek naar de instellingen om daarmee een hypotheek te vergelijken.

Via internet zijn al veel mogelijkheden om een vergelijking te maken tussen de instanties waar je een hypotheek bij kunt gaan afsluiten. Daar zijn de traditionele banken bij maar je komt dan ook instanties tegen waar je een hypotheek kunt afsluiten indien je een vermelding bij het BKR hebt opgelopen. Een hypotheekadviseur in de arm nemen voor deze vergelijking is vaak zeker verstandig. Bij een onafhankelijke adviseur in hypotheken is het mogelijk de hypotheek van meerdere banken ineens met elkaar te laten vergelijken.

Vraag de adviseur vooraf om een overzicht te maken van de diverse hypotheken. Het is een groot verschil of je een hypotheek met spaarproducten wenst te vergelijken of dat het enkel om een aflossingsvrije hypotheek gaat. Laat in de vergelijking tevens meenemen of er verplichtingen zijn om vaak dure verzekeringen bij de hypotheek af te sluiten.

Ben je geinteresseerd in vergelijking van hypotheken, lees er meer over op de link in dit artikel

Geen opmerkingen:

Een reactie posten