woensdag 26 augustus 2009

Maximale hypotheek

Je kunt het op veel verschillende manieren hebben over een maximale hypotheek. Een maximale hypotheek gaat eigenlijk altijd om een correcte berekening. Wat men dan precies opneemt in de berekeningen is vaak nog enigszins onduidelijk. Je maximale hypotheek heeft uiteraard heel wat te maken met je inkomen. Je kunt ook proberen om uit te rekenen wat je maximaal aan hypotheek kunt krijgen door te kijken naar het eventuele onderpand van de hypotheek. Je maximale hypotheek berekenen gaat trouwens niet over een BKR notering. Heb je in het verleden weleens een BKR codering gehad, dan wordt je maximale hypotheek vanzelf een stuk lager. Wanneer je een BKR codering hebt is de kans zelfs groot dat je een stuk eigen geld zal moeten meebrengen.

Een veel voorkomende berekening van een maximale hypotheek is een berekening voor een hypotheek met Nationale Hypotheek Garantie (NHG). Om voor NHG in aanmerking te komen op een maximale hypotheek dien je wel aan een aantal voorwaarden te voldoen. De NHG kan best weleens streng zijn, maar je hebt er ook voordeel van als je eenmaal wordt toegelaten en de eisen zijn kristalhelder. De maximaal mogelijke hypotheek is ook nog afhankelijk van het geldende rentepercentage voor hypothecaire leningen op dat moment. De rente is over het algemeen gunstiger op het moment dat je geen tophypotheek nodig hebt.

Voor het uitrekenen van een maximale hypotheek als je wenst over te gaan sluiten dien je op bepaalde extra kosten te letten. Ga je bijvoorbeeld bij je bank vragen wat op dit moment je maximale hypotheek is als je wilt oversluiten, dan moet je niet verbaasd zijn als ze een relatief hoge rente rekenen. Zelfs nog hoger voor nieuwe klanten. De maximale hypotheek kan verschillen, afhankelijk van de te kiezen hypotheekvorm. Omdat er zo verschrikkelijk veel dingen meespelen als je de maximale hypotheek gaat uitrekenen is het dan ook niet makkelijk om de maximale hypotheek te krijgen.

Ben je geinteresseerd in bereken maximale hypotheek, lees er meer over op de link in dit artikel.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten