donderdag 9 juli 2009

Bereken gunstige rente voor hypotheken

Je zult een redelijk kennis nivo moeten hebben om de rente voor hypotheken te kunnen uitrekenen. Er is zo veel verschillend aanbod dat je door de bomen het bos niet meer ziet. Er zijn veel hypotheekaanbieders die het je moeilijk maken om de rente voor hun hypotheken in een overzicht te verwerken. Het is bijna noodzaak om terug naar school te gaan om een goed inzicht te krijgen in de tabellen die men doet publiceren. Kortingen door garanties of voor bepaalde beroepsgroepen en projectaanbiedingen dan nog maar niet te vergeten.

Zelf zul je een onderzoek moeten doen naar de rente welke jij zou kunnen verkrijgen voor hypotheken bij een van de vele geldverstrekker. Dan zal jou inspanning zich moeten richten op het maken van een inzichtelijk overzicht van de gevonden informatie. Doe dit niet enkel van de diverse aanbieders maar ook per soort hypotheek dat men heeft aangeboden. Het zal je misschien niet zo verbazen dat dan op het overzicht met rente voor hypotheken steeds weer een andere geldverstrekker de bovenste plaats inneemt. Omdat je dan een aantal verschillende lijsten hebt kunnen genereren met de rente voor verschillende hypotheken zul je de lijsten verder moeten gaan uitdiepen.

Doe je eigen behoeden tegen het kopen van de kat in de zak. Start eenvoudig en stel overzichten op met daarin de rente van de verschillende hypotheken. Indien je een berekening wenst te maken van de te betalen rente voor een tophypotheek dan zul je de tabellen die gaan tot een executiewaarde tot 125% moeten kiezen. Indien je wat eigen middelen wenst in te brengen zou je de top van een hypotheek wat kunnen afromen en kunnen gaan kiezen uit de tabellen die gaan over hypotheken tot 110% van de getaxeerde executiewaarde. Mocht je de luxe hebben om maar een lager bedrag aan hypotheek nodig te hebben dan zal je kunnen zien dat de te betalen rente voor hypotheken onder de 100% van de executie waardes een stuk lager uitkomen en bij een executiewaarde van onder de 60% zelfs het aller laagste zal zijn.

Er zal nu een moment aanbreken om uitsplitsingen te maken die weer dieper op de materie ingaan. Je zult dan nog een aantal andere factoren tegen komen in de tabellen voor de rente op hypotheken. Je zult dan moeten denken aan de opslag die je moet gaan betalen bovenop de rente indien je kiest voor een spaarhypotheek. Ook als je kiest voor een beleggingshypotheek zul je te maken krijgen met toeslagen op de rentes. Vergeet niet uit het oog te verliezen dat de rente op hypotheken met NHG in stuk lager is en je hiervoor jouw mogelijkheden moet bekijken. Zo zie je dat het best de moeite waard is om de korting voor een hypotheek met NHG goed te bekijken in de overzichten met kortingen op rente voor de hypotheken.


Wil je meer weten over de beste manier om een hypotheek met lage rente te kunnen krijgen, dan is er een uitstekend artikel gepubliceerd op Mijnadviseur.nl.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten