vrijdag 17 juli 2009

Hypotheek rente

Je zou op een makkelijke manier kunnen zeggen dat hypotheek rente is die rente die je zal moeten gaan betalen over de middels een hypothecaire lening opgenomen gelden. In de realiteit blijk dit moeilijker te zijn dan je eenvoudig weg kunt stellen. Dan kom je erachter dat er alleen al veel verschillende soorten aan leningen en kredietvormen zijn waarvoor andere methodes gelden voor het uitrekenen van de hypotheek rente. Dan krijg je ook nog eens te maken met de vele hypotheek soorten die weer op een andere manier belangrijk zijn om de rente te berekenen. Je hypotheek rente kan dan ook nog eens een andere toepassing hebben om uit te rekenen waarmee je alweer een verschil aantreft.

Vooral als je de hypotheek rente wil gaan vergelijken dan zie je door de bomen het bos niet meer. Een van de eerste verschillen die je zult gaan tegen komen is in de jaarrente en de jaarlijkse effectieve rentes. Al zou je enkel het verschil van deze hypotheek rente willen gaan achterhalen zul je even moeten gaan klussen. Dan kom je tegen de opmerkingen hypotheek rente per maand achteraf of per maand vooraf. De dan weer gekregen uitkomsten van de effectieve hypotheek rente maken je dan helemaal aan het duizelen. Het zal ook voor jou moeilijk zijn te snappen of te volgen maar je zult moeten volhouden met het uitzoeken van de echt te betalen hypotheek rente want er zijn nog veel meer combinaties die je zult moeten ontleden.

Daarnaast zullen er een groot aantal zich onderling van elkaar verschillende leenvormen en kredietsoorten aanbieden die elk weer een andere structuur hebben voor de toepasbare hypotheek rente. Wil je een spaarhypotheek of een levenhypotheek, de rentes zijn verschillend. Daarnaast kunnen we nog meer voorbeelden aangeven welke je kunt bekijken, hypotheek vrij van aflossing of een annuitaire hypotheek, alweer voorbeelden waarvoor de hypotheek rente anders toegepast gaat worden dan bij andere hypotheekproducten.

Dan heb je de berekening van hypotheek rente die gaat over een hypotheek tot een bepaald bedrag van de executiewaarde. Indien je in aanmerking wil komen voor een nog lager tarief van hypotheek rente zul je moeten zorgen om voor NHG in aanmerking te komen. Er is zelfs meer dan een half procent korting op de hypotheek rente te ontvangen indien je voor NHG in aanmerking komt.



Wil je weten hoe je de laagste rentepercentages voor je hypotheek kunt krijgen, klik dan op de link in dit artikel.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten