zaterdag 11 juli 2009

Een tweede hypotheek voor een verbouwing opnemen

Voor het verbouwen van je huis is de financiering middels een tweede af te sluiten hypotheek een van de vele kredietvormen. Behoudens voor financieren van je eigendomswoning mogen opgenomen gelden uit een tweede hypotheek ook consumptie doelen afgesloten worden. Bij welke instantie het de verstandigste manier is een tweede hypotheek af te gaan sluiten is moeilijk af te vragen.

De woningverbeteringen zouden ook gefinancierd kunnen worden middels een korte termijn lening of een doorlopende kredietovereenkomst. Een groot voordeel is dat er dan geen verplicht bezoek aan een notaris afgelegd behoeft te worden. Mocht je het voornemen hebben binnen een afzienbare periode het geleende geld terug te willen betalen dan is een tweede hypotheek niet de meest geschikte financieringsvorm. Het afsluiten van een doorlopende lening heeft dan een voordeel op de tweede hypotheek van geen te betalen boetes bij vervroegde terugbetalingen. Door het niet behoeven te betalen van een provisie bij het afsluiten alsmede besparing van notariele kosten behaal je een mooie besparing. Je zult dan wel een hogere rente dienen te betalen als bij een tweede hypotheek maar dat zul je dan weer snel terug gaan verdienen.

Indien je het te financieren bedrag over een langer tijdsvak nodig hebt is het wel een zaak om goed alle mogelijkheden te bekijken. Stap eerst eens binnen bij de instantie waarbij je de 1e hypotheek hebt lopen en vraag daar naar mogelijke offertes voor een tweede hypotheek. Bij een andere bank is het mogelijk dat rentetoeslagen in rekening gebracht gaan worden bij afsluiten van een tweede hypotheek om reden dat de 1e hypotheek bij een andere bank is ondergebracht. De renteverschillen die daardoor ontstaan kunnen zo groot zijn dat je alsnog de keuze maakt voor de bank van de 1e hypotheek.

Gezien de huidige ontwikkelingen op de hypotheekmarkt en de hogere normen voor de NHG kan het zelfs voordelig zijn een geheel nieuwe hypotheek af te sluiten. Je sluit dan geen tweede hypotheek af tegen hoge rentepercentages maar een geheel nieuwe hypotheek met alle mogelijke voordelen. Ga eens langs bij een van de vele erkende hypotheekadviseurs om en advies te vragen over alles wat voor jou mogelijk is indien je een tweede hypotheek wenst af te sluiten. Men zal de voor jou voordeligste mogelijkheden op een rijtje kunnen zetten.

Om meer te weten te komen over een tweede hypotheek of de alternatieven daarvoor, kijk op het artikel via de hyperlink.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten