vrijdag 10 juli 2009

Het is moeilijk om met een BKR codering een hypotheek af te sluiten

Een hypotheek afsluiten met een BKR vermelding is wel mogelijk. Wel zul jezelf dienen te onderzoeken welke instanties hypotheken aanbieden voor personen welke met BKR coderingen zitten. Afhankelijk van welke BKR coderingen op jouw naam staan kun je bij bepaalde instellingen terecht. Een herstelmelding van je BKR coderingen zal dan wel moeten hebben plaatsgevonden. Het hebben van een zwaardere vermelding in het BKR kan tot gevolg hebben nergens voor een nieuwe hypotheek in aanmerking te komen.

Er zal gezocht dienen te worden naar instellingen die mogelijkheden hebben om ondanks het hebben van een BKR codering een hypotheek aan jou willen te verstrekken. Vaker dan je zult denken zal jouw eigen bankkantoor je kunnen helpen. In gevallen dat er geringe registraties van achterstanden zijn en je inmiddels deze hebt afbetaald zal dit tot de mogelijkheden behoren. Dan zullen de negatieve registraties bij het BKR wel als opgelost zichtbaar moeten zijn. Je zult dan bij je financiele instantie een plausibele verklaring dienen te overleggen waardoor een en ander is ontstaan. Door het afgeven van een plausibele verklaring kun je mogelijk alsnog een gunstige hypotheekaanbieding ontvangen met je opgelopen BKR codering. Vaak zal gezocht moeten worden naar een financiele instelling welke gespecialiseerd is in hypotheken voor personen welke een vermelding bij het BKR hebben. Hoe zwaarder de coderingen zijn hoe zwaarder ook de voorwaarden en hoogte van te betalen rentes.

Hou er in ieder geval rekening mee dat bij de instanties die zich toeleggen op hypotheekverstrekking met BKR vermeldingen de in rekening te brengen rente voor een hypotheek een stuk hoger zullen liggen. Ook zal dan op een te verstrekken BKR hypotheek vaak geen maximale hypotheek afgesloten kunnen worden. Je zult dan in veel gevallen aanzienlijk minder kunnen lenen dan de gebruikelijke 125% van de executiewaarde.

Indien er in het verleden leningen of hypotheken als onbetaald gebleven zijn gemeld bij het BKR dan kun je een nieuwe hypotheeklening wel vergeten. In deze situatie kun je ook niet voor een hypotheek terecht bij in BKR hypotheken gespecialiseerde bankinstellingen.


Als je meer wilt weten hoe je een hypotheek kunt oversluiten zonder BKR registratie, kijk op de hyperlink voor een artikel.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten