dinsdag 14 juli 2009

Laagste rente

Voordat je iets wil gaan financieren is het van belang te gaan kijken waar de laagste rente is te krijgen. Door het groot verschil in kredietvormen is het een intensief speurwerk nodig om erachter te komen op welk krediet de laagste rente van toepassing is. De hoofdsom van een af te sluiten lening zal ook mede de afhankelijkheid van de te betalen rente bepalen. Indien je een bank eventueel een onderpand kunt geven zal dat nogal kunnen schelen.

Omdat er zo veel verschillende kredietvormen zijn is de laagste rente niet in een oogopslag te bepalen. Natuurlijk begin je met een overzicht te maken van alle rente aanbiedingen. Daar dient dan bij te komen een overzicht van de kredietsoorten met de daarop geldende laagste rente.

De verschillen tussen kredieten voor aankoop van een eigen woning en een krediet voor het toestaan van roodstand zijn heel verschillend. Je zult in eerste instantie moeten gaan kijken welk soort krediet het beste is voor jouw financieringsbehoefte. Komt jouw behoefte uit op een doorlopend krediet of een andere te sluiten lening dan zul je in die betreffende segmenten de laagste rente moeten gaan zoeken. Je kunt vaak een extra lage rente ontvangen indien je kiest voor hogere kredietlimieten. Mocht een persoonlijk krediet in de voor jou gekozen hoofdsom de laagste rente hebben dan dient er rekening mee gehouden te worden dat bij vervroegd aflossen mogelijk een boete voldaan moet worden. Let op dat je bij een postorderkrediet of een creditcardkrediet zeker niet de laagste rente zult moeten betalen. Ook bij de mogelijkheid om op je bankrekening rood te mogen staan betaal je in de regel meer dan de laagste rente op leningen.

Kun je een bank zekerheden geven dan is het makkelijker naar de laagste rente op zoek te gaan. Boten kunnen goede onderpanden zijn op te verstrekken leningen waardoor je de laagste rente op sommige soorten leningen kunt bedingen. Als je in het bezit bent van een eigen huis met een ruime overwaarde zal het krijgen van de laagste rente voor een hypotheek zeker niet uitgesloten zijn.

Op het moment dat je de laagste rente wilt, of het nou voor een krediet is of de laagste rentestanden voor een hypotheek, kijk op de link in het artikel.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten