vrijdag 3 juli 2009

Hoeveel hypotheek

Vaak blijf je bij jouzelf met de vraag zitten hoeveel hypotheek afgesloten kan gaan worden. Als je al eerder een hypotheek op je huis hebt afgesloten zou je weleens willen weten hoeveel je met een 2de hypotheek zou kunnen opnemen. In deze moeilijke periode en economische crisis moet dit nogal moeilijk zijn. Het lijkt wel of vriend en vijand momenteel veel moeite heeft om van hun woningen af te komen. Je hoort in je omgeving steeds maar weer terug komen dat mensen veel moeite hebben om met hun hypotheek over te stappen door verschillende BKR coderingen. Het hebben van een terugkomend en vast inkomen is een belangrijk uitgangspunt om te kunnen berekenen hoeveel hypotheek jij kunt krijgen. Het is ook van belang dat men uit het BKR kan opmaken dat het gedrag van betalingen in het verleden correct is geweest. Tevens zal de taxatiewaarde van het aan te schaffen huis in het financieel raamwerk moeten vallen.

Je bent je aan het oriƫnteren om een andere woning te gaan aanschaffen. De voorraad woningen zie je steeds groter worden. Bij de huizen die al een langere tijd te koop staan gaan de prijzen die men vraagt alsmaar omlaag. De vraag is dan of het nu wel het juiste moment is om een andere woning aan te kopen. Door de daling van de huizenprijzen is het een zaak om goed te laten bekijken hoeveel hypotheek je zou kunnen krijgen. Misschien kun je nu minder hypotheek krijgen dan een halfjaar geleden. Door het dalen van de huizen prijzen zou je toch een voor jou geschikte woning kunnen aanschaffen.

Op het moment doen verkopers van huizen er alles aan hun woning zo snel als mogelijk te verkopen. Voor snel beslissende kopers neemt men dan genoegen voor een wat lager bod. Let ook een op de vele advertenties waar woningen binnen een week verkocht blijken te worden. Zorg dat je woningen gaat bezichtigen en doe een aanvaardbaar bod. Omdat je al weet hoeveel hypotheek je kunt krijgen kan het mogelijk zijn op korte termijn een woning te gaan betrekken.

Hierom doe je er dus verstandig aan om reeds vroeg na te gaan hoeveel hypotheek je maximaal zou kunnen aanvragen. Je kunt dan slagvaardig in deze kopersmarkt je slag slaan. Door het ontbreken van achterstandsmeldingen in het BKR is de berekende hypotheek te krijgen en het kopen van een eigen huis een mogelijkheid geworden

Wil je meer weten over hypotheken of hoe je een hypotheek vergelijking moet maken, kijk op Mijnadviseur.nl.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten