vrijdag 17 juli 2009

Via internet rente van hypotheken vergelijken

Je kunt wat extra voordelen op je maandlasten behalen door eens goed de hypotheek rente te vergelijken.Door zoveel mogelijk aanbiedingen op zoek te gaan naar alle aanbiedingen zul je een goed inzicht krijgen en de hypotheek rente nauwkeurig kunnen vergelijken. Door daarnaast eens diepere onderzoeken te doen en het verschil in rente voor de verschillende aan een hypotheek te verbinden producten te vergelijken. Het is bijna onvoorstelbaar op hoeveel verschillende manieren je de actuele hypotheek rente kunt vergelijken.

Je kunt hiervoor op meerdere internetsites terecht om een beeld te krijgen welke hypotheek rente ja zoal kunt vergelijken. Je dient te achterhalen of men je probeert te lokken met extreem lage rentetarieven. Vaak doe je een verstandige beslissing nemen door de aanbiedingen van gratis producten dan maar over te slaan. Het is niet onverstandig ook te letten op de kwaliteit van de betreffende aanbieder. Vaak zul je met het vergelijken van de hypotheek rente op sites uitkomen die uit zijn op het binnen halen van jouw gegevens. Pas dus heel erg goed op dat niet onnodig jouw persoonsgegevens worden achtergelaten op een plaats die je niet helemaal vertrouwd. Door je persoonlijke informatie onnauwkeurig op niet te vertrouwen sites achter te laten zul je snel merken dat je opeens meer reclamedrukwerk of e-mails tegemoet ziet komen.

Als je bij het vergelijken van de hypotheek rente eindelijk de goede plek bent tegen gekomen is het een zaak om het product aanbod naast elkaar te gaan zetten. Het zal min af meer voor zich zelf spreken dat je de rente van een spaarhypotheek zul je niet moeten vergelijken met een hypotheek die aflossingsvrij is. Bij een zoektocht naar het vergelijken van hypotheek rente zul je met een BKR melding anders moeten zoeken dan bij de hypotheken die men verstrekt bij een schoon BKR.

De vast te stellen executiewaardes zijn van groot belang voor de tariefstructuur bij het vergelijken van de hypotheek rente. Je zult dan niet de rente voor een hypotheek tot 125% van de executiewaarde moeten gaan vergelijken met hypotheken die verstrekt worden beneden de 75% executiewaardes. Op veel plaatsen doet men de rente van hypotheken vergelijken op basis van NHG.


Om meer te weten te komen over het achterhalen van rentetarieven van een hypotheek, kijk op de link in dit artikel.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten