zondag 19 juli 2009

Boot hypotheek

Er zijn niet er veel mogelijkheden om een hypotheek op een boot te verkrijgen. Ook is het afhankelijk voor wat voor een boot je een hypotheek wenst af te gaan sluiten. Soms is het beter een financiering op je boot af te sluiten dan een hypotheek. Ook voor een boot hypotheek dienen zekerheden aan de bank gegeven te worden. Welke bestedingen mag je doen met het geld dat je middels een hypotheek op jouw boot hebt kunnen lenen?

Voor een hypotheek op een boot kun je niet bij elk bankkantoor binnen lopen. Je doet er dan ook verstandig aan om naar en adviseur te gaan die zich in hypotheken voor boten heeft gespecialiseerd. We zullen hier nu niet ingaan op de vele benamingen die je voor een boot kunt nemen. Een van de belangrijkste zaken die in orde dienen te zijn voordat en hypotheek op een boot aangevraagd zal worden is dat er reeds een registratie is in het schepenregister. Om uiteindelijk een hypotheek op je boot mogelijk te maken ben je verplicht om je de boot laten brandmerken en bij het kadaster teboekgesteld zijn.

Gewoonlijk zul je voor een hypotheek op en boot gelijk als bij andere soorten van hypotheekleningen zekerheden moeten geven. Je zou in deze situatie je boot op de hypotheek als verpanding kunnen inzetten. Het zal afhangen of er sprake is van een hypotheek op een nieuwe boot of voor een al gebruikte boot van welke waarde uiteindelijk zal worden uitgegaan.Middels een taxatierapport zal tevens blijken wat de dagwaarde of de executiewaarde zal zijn. Bij sommige situaties zou ook kunnen worden uitgegaan van de waarde bij aanschaf van de boot. Indien het nodig blijkt dan mogen ook andere zekerheidstellingen dan een boot worden gegeven op de hypotheek.

Naast het aanschaffen van een boot kan de hypotheek ook gebruikt worden voor een grote opknapbeurt. De hypotheek voor een boot mag vaak een lange looptijd hebben en aflossingsvrij worden afgesloten.

Om meer te weten te komen over de mogelijkheden van een hypotheek, kijk op Mijnadviseur.nl.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten