donderdag 16 juli 2009

Waar laat je een maximale hypotheek berekenen

Alvorens je gaat overwegen een nieuw woning aan te schaffen is het niet verkeerd de mogelijkheden voor een maximale hypotheek te laten berekenen. Komt bij jou dan ook altijd weer de vraag bij wie je dit het beste kunt laten doen of waar je allemaal op moet gaan letten? Nadat je een maximale hypotheek hebt laten berekenen ga je misschien overwegen je bestaande woning maar eerst eens grondig te verbouwen.

Op het moment dat je een ander huis gaat kopen zul je eerst moeten kijken welke kosten je moet maken om je bestaande woning te verkopen. Je zult op de hoogte moeten zijn van deze te maken kosten voor je een opdracht gaat geven om jouw maximale hypotheek te laten berekenen. Je zult ook op de hoogte moeten zijn van de aankoopkosten die betrekking hebben op de nieuw aan te schaffen woning.

Je doet er verstandig aan om een maximale hypotheek te laten berekenen bij een onafhankelijk hypotheek adviseur. Laat er zeker op letten of het mogelijk is je al lopende hypotheek in te brengen in de nieuwe berekening. Het is in veel gevallen een verstandige zet om de al lopende polissen in stand te houden en weer te verpanden aan de opnieuw af te sluiten hypotheek. Dat scheelt dan in de restant looptijd en er hoeft dan ook geen medische keuring plaats te gaan vinden. Een bestaand hypothecair krediet weg te laten bij een opnieuw te maken opstelling voor het berekenen van een maximale hypotheek zal in de regel een onverstandige zaak zijn. Je zult ook op de dubbel te maken onkosten moeten letten als ook en hypotheek voor overbruggingskosten afgesloten moet worden. In veel gevallen doet men bij het berekenen van en maximale hypotheek vergeten mee te rekenen dat hypotheekrentes en verschillende kosten dubbel voldaan dienen te worden.

Indien je de mogelijkheid hebt je bestaande woning te gaan verbouwen laat dan ook daarvoor de maximale hypotheek berekenen. In veel gevallen zal dan de mogelijkheid aanwezig zijn een aanvulling op de reeds bestaande hypotheek te laten verstrekken. Je kunt dan zeker uitsparen de twee keer niet te behoeven voldoen van kosten voor de makelaars. Daarnaast bespaar je de kosten voor de notarissen en provisies voor de af te sluiten hypotheken uit. Bij het grondig verbouwen van je huis zijn deze te maken kosten allemaal niet te voldoen. Bij het berekenen van je maximale hypotheek blijkt dan dat je meer geld te besteden hebt.


Om meer te weten te komen over het krijgen van de maximale hypotheek, of hoe je jouw maximale hypotheek kunt berekenen, kijk op de link in dit artikel.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten