woensdag 15 juli 2009

Maak voor de laagste lasten een hypotheekberekening

Op het moment dat je een hypotheekberekening gaat laten uitvoeren dienen je persoonlijke gegevens goed in orde te zijn. Zo kun je een hypotheekberekening laten maken voor een maximaal mogelijke hypotheek. Een verstandige zet is om een hypotheekberekening bij verschillende adviseurs op te laten stellen en daaruit de verschillende maandlasten te kunnen beoordelen. Indien je in het verleden leningen hebt afgesloten en daarop geen meldingen staan bij het BKR dan behoeft dat een hypotheekberekening niet te beinvloeden.

Een hypotheekberekening kan alleen gemaakt worden indien je de juiste gegevens van salarissen en verplichtingen van jou en gezinsleden kunt overleggen. Deze gegevens dienen altijd overlegd te worden bij een adviseur in hypotheken en bij een bank ter verkrijging van een correcte hypotheekberekening. Indien je een lopende lening wenst over te sluiten naar een hypotheek dan zullen de gegevens daarvan eveneens overlegd dienen te worden. Een complete aanlevering van de benodigde stukken geeft betere mogelijkheden tot afgifte van een hypotheekberekening welke betrouwbaar is.

Als je gaat verzoeken een maximaal haalbare hypotheek te laten berekenen dient er zekerheid te zijn dat ook in de jaren die gaan komen sprake is van een stabiele inkomstenstroom. Dan zal het ook belangrijk zijn of er in de nabije toekomst in jouw gezin een wijziging zal gaan voordoen op de huidige situatie. Zijn er grote wijzigingen te verwachten dan kan het verstandig zijn om een lager bedrag te lenen dan het bedrag dat uit de hypotheekberekening gaat komen.

Ter verkrijging van een goed inzicht van wat voor jou mogelijk is doe je er verstandig aan om bij meerdere adviseurs een hypotheekberekening aan te vragen. Daar niet iedere adviseur dezelfde voorkeuren heeft krijg je ook een overzicht in meerdere hypotheekvormen.

Vaak is de gedachte dat lopende leningen een hypotheekberekening met een te lage uitkomst opleveren. Indien het inkomen voldoende is en je de lasten kunt betalen heeft dat nagenoeg geen invloed op een hypotheekberekening. De kredieten die lopen zullen zonder een BKR melding met achterstand moeten zijn. Bij het maken van een hypotheekberekening zouden de leningen die nog lopen ingebouwd kunnen worden.



Wil je meer weten over een hypotheek berekening of hoe je de beste hypotheek krijgt, kijk op de link in dit artikel.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten